Back Back Nieuws

TCS Amsterdam Marathon haalt recordbedrag van € 215.000 op voor kankeronderzoek

22 oktober 2013
De deelnemers die afgelopen zondag meededen aan de TCS Amsterdam Marathon hebben gezamenlijk € 215.000 aan sponsorgeld opgehaald voor het VUmc Cancer Center Amsterdam (VUmc CCA). Dit bedrag is bij elkaar gebracht door 42.600 lopers, medewerkers van VUmc, donateurs van stichting VUmc CCA en klanten en medewerkers van Tata Consultancy Services (TCS), dat al drie jaar de titelsponsor is van het evenement.  De Gouden Veter Actie was dit jaar een nieuw initiatief om het goede doel van de marathon verder onder de aandacht te brengen en het behaalde IAAF Gold Label  van de marathon te vieren. Ook kwam de opbrengst van de verkochte gouden schoenveters, € 25.000, ten goede aan het  VUmc CCA, een belangrijke bijdrage aan het totaal opgehaalde bedrag.

Op deze mooie herfstdag liepen 42.600 deelnemers de hele marathon, de Mizuno Halve Marathon of de TCS 8 km door Amsterdam. Topatleet Wilson Chebet liep de marathon in een recordtijd van 2.05.36, niet eerder liep een deelnemer zo snel het Amsterdamse parcours.  In het Olympisch Stadion kreeg Prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA de cheque met het opgehaalde bedrag overhandigd van N Chandrasekaran, TCS’ CEO & MD, en Simone Richardson, directeur Le Champion.

Opbrengst
‘Er hangt een bijzonder positieve sfeer rond de marathon en de warme steun die het VUmc CCA krijgt van TCS, Le Champion, lopers en overige sponsoren is overweldigend. We zijn trots dat naast de 80 lopers van het VUmc  CCA zelf er dit jaar ook bijna 1000 mensen met business-teams in actie zijn gekomen voor het VUmc CCA. Dankzij de deelnemers, de sponsors en ons eigen team kunnen wij nog meer onderzoek doen naar kanker, wat heel hard nodig blijft. Met de opbrengst van dit jaar streven we ernaar om twee onderzoekers in te zetten. Met het bedrag dat in 2012 werd opgehaald dankzij de TCS Amsterdam Marathon, kon een jaar lang onderzoek worden gedaan door één onderzoeker in te zetten ‘, licht  prof. dr. Geert Kazemier, directeur stichting VUmc CCA toe.

Overtreffen
Amit Kapur, Regional Director and Head Benelux TCS: ‘TCS is steeds op zoek naar innovatieve manieren om een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Het is fantastisch om te zien dat we ons samen met de partners keer op keer weten te overtreffen. Het nieuwe initiatief dit jaar, het dragen van gouden veters en daarmee het kankeronderzoek steunen, heeft daar zeker ook aan bijgedragen. We zijn zeer trots op de prestatie van alle lopers, waaronder meer dan 1.650 van onze klanten en TCS collega’s.’

Simone Richardson, directeur Le Champion: ‘Vanuit Le Champion zijn we, als organisator van de TCS Amsterdam Marathon enorm trots dat we via deze samenwerking een bijdrage te kunnen leveren aan verder onderzoek naar de ziekte kanker door het VUmc CCA. Veel deelnemers hebben door het neerzetten van hun sportieve prestatie zich tegelijkertijd enorm ingezet voor het inzamelen van gelden voor dit goede doel.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!